Γιάννης Μασλαρινός: Σερραϊκά πλευρώτους εύγευστα και σαρκώδη.

Γιάννης Μασλαρινός: Σερραϊκά πλευρώτους εύγευστα και σαρκώδη.

Γιάννης Μασλαρινός: Σερραϊκά πλευρώτους εύγευστα και σαρκώδη.

Ο Γιάννης Μασλαρινός είναι από τους νεαρότερους βιοπαραγωγούς στις αγορές της Αθήνας, ίσως και ο μοναδικός που διαθέτει δύο και τριών λογιών μανιτάρια πλευρώτους.

Η κάθετη οικογενειακή μονάδα βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο στο νομό Σερρών και πιστοποιήθηκε βιολογικά πριν από 7 χρόνια. Διαθέτοντας μια έκταση 300 στρεμμάτων με στάρια, έχουν το δικό τους άχυρο (σανό), που αποτελεί και την πρώτη ύλη για το υπόστρωμα πάνω στο οποίο καλλιεργούνται τα μανιτάρια: «Η κατασκευή των υποστρωμάτων είναι η δυσκολότερη υπόθεση στη μανιταροκαλλιέργεια», υποστηρίζει ο ίδιος. Από δικές τους γεωτρήσεις αντλούν το απαραίτητο νερό, ενώ το σπόρο τον προμηθεύονται από την Ιταλία, με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Θα τον βρείτε στις βιολογικές αγορές: Δευτέρα Κηφισιά, Τρίτη Π. Ψυχικό και Ν. Ηράκλειο, Τετάρτη Ηλιούπολη και Πειραιά, Πέμπτη Π. Φάληρο και Γέρακα, Παρασκευή Χολαργό και Καισαριανή, Σάββατο Ιλιον και Βούλα. Επίσης, στις βιολογικές αγορές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης διαθέτουν βιολογικά κηπευτικά και ελιές. Τ/6972853407

Θα τον βρείτε στις βιολογικές αγορές: Δευτέρα Κηφισιά, Τρίτη Π. Ψυχικό και Ν. Ηράκλειο, Τετάρτη Ηλιούπολη και Πειραιά, Πέμπτη Π. Φάληρο και Γέρακα, Παρασκευή Χολαργό και Καισαριανή, Σάββατο Ίλιον και Βούλα. Επίσης, στις βιολογικές αγορές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης διαθέτουν βιολογικά κηπευτικά και ελιές.
Τ/6972853407

Η παραγωγή είναι περίπου 5,5 τόνοι μανιτάρια ανά δίμηνο, ενώ, ανάλογα με την εποχή, βάζουν διαφορετικές ποικιλίες πλευρώτους. Δοκιμάζοντας τη φθινοπωρινή σοδειά τους με τα σχετικά μεγάλα «φιλέτα», παρατήρησα πως είναι συμπαγή, καθόλου νερουλά και πολύ εύγευστα. Τα βρίσκουμε συσκευασμένα σε σκαφάκια του μισόκιλου με την επωνυμία Εζωβίτης (έτσι λέγεται ένα ποταμάκι που κυλά μπροστά από τη μονάδα τους).

Ο Γιάννης είναι ο μοναδικός που διαθέτει δύο και τριών λογιών μανιτάρια πλευρώτους.

Ο Γιάννης είναι ο μοναδικός που διαθέτει δύο και τριών λογιών μανιτάρια πλευρώτους.

πηγή: Γαστρονόμος, 15 Οκτωβρίου 2015

No comments.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *