Βιολογικά προϊόντα & πώς τα εντάσσουμε στην παιδική διατροφή

Βιολογικά προϊόντα & πώς τα εντάσσουμε στην παιδική διατροφή

Tα βιολογικά προϊόντα είναι προϊόντα που έχουν παραχθεί σε ελεγχόμενες καλλιέργειες με φυσικό τρόπο χωρίς τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων ή λιπασμάτων.

Συγκεκριμένη κοινοτική και εθνική νομοθεσία καθορίζει τους κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της ευφορίας και βιολογικής δραστηριότητας του εδάφους. Τα προϊόντα αυτά είναι ασφαλή για την υγεία μας και φέρουν σφραγίδα αυθεντικότητας.

Μελέτες πάνω στη διατροφική αξία των βιολογικών αυτών προϊόντων μαρτυρούν ότι όντως τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, γάλα και κρέας παράγωγα βιολογικής καλλιέργειας είναι σαφώς πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ιδίως βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο. Πιο συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι τα βιολογικά γαλακτοκομικά περιέχουν υψηλότερη ποσότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικές ουσίες.
Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα τρόφιμα για την υγεία όλων μας. Γίνεται ακόμα πιο σημαντικό όταν μιλάμε για την υγεία και σωστή διατροφή των παιδιών. Οι συστάσεις για φρούτα και λαχανικά είναι μία σαλάτα με κάθε κυρίως γεύμα και 2-4 φρούτα ημερησίως ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Συνεπώς καταλάβαινουμε αμέσως ότι μια τέτοια συχνή κατανάλωση θα πρέπει να είναι όσο πιο ποιοτική γίνεται! Προσφέροντας βιολογικά προϊόντα στα παιδιά όχι μόνο μειώνουμε την έκθεσή τους σε ορμόνες, συνθετικά λιπάσματα, βιταμίνες, αντιβιοτικά αλλά έχουμε και στοιχεία που υποστηρίζουν ένα καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης σε παιδιά που τρέφονται με βιολογικά προιόντα.

Μπορούμε λοιπόν άφοβα να τα εντάξουμε στην διατροφή των παιδιών όταν φυσικά οι τιμές τους δεν είναι απαγορευτικές.

Από την Ελένη Κουή MSc., RD., Παιδοδιαιτολόγο – Ειδική στην Παιδική Παχυσαρκία – Παιδικό Διαβήτη

Πηγή: mamapeinao

No comments.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *