ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥ.Β.Α.Α. 23/3/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥ.Β.Α.Α. 23/3/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥ.Β.Α.Α. 23/3/2016

ΘΕΜΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  – ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥ.Β.Α.Α. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (FARMERS’ MARKETS) N.4235/14.

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Μετά από 22 συνεχή έτη προτάσεων, δράσεων και αγώνα φτάσαμε επιτέλους ένα μόλις βήμα πριν από την ολοκλήρωση της Νομοθέτησης των Αγορών Παραγωγών και των Αγορών Βιοκαλλιεργητών.

Η πολυαναμενόμενη τροποποίηση του Ν. 4235/14 άρθρο 56 είναι πλέον στο δρόμο προς την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής καθώς και η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης έχει πάρει το δρόμο προς τη διαβούλευση με τους φορείς, ένα βήμα πριν την υπογραφή της, όπως μας διαβεβαιώνουν Βουλευτές και Σύμβουλοι του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευ. Αποστόλου.

Η εν λόγω τροποποίηση αποτελεί κομμάτι του Νομοσχεδίου για τους Συνεταιρισμούς και συγκεκριμένα μιλάμε για το άρθρο 49. Είναι λοιπόν όλοι ευχαριστημένοι;

Οι Αγορές Βιοκαλλιεργητών είναι θεσμός. Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα Δελτία Τύπου λειτουργούν στη χώρα μας εδώ και 22 χρόνια ανελλιπώς, με επιτυχία και εξασφαλίζουν στους καταναλωτές πρόσβαση σε καθαρή, πιστοποιημένη και ποιοτική τροφή σε ανταγωνιστικές τιμές σε καθημερινή βάση.

Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες δεχόμαστε σωρεία καταγγελιών διότι λειτουργούμε τις Αγορές μας «δίχως άδειες», καταγγελίες οι οποίες όλως τυχαίως άρχισαν όταν πήρε διάσταση το γεγονός της Νομοθέτησης- Αδειοδότησης των Αγορών Παραγωγών – Βιοκαλλιεργητών.

22 χρόνια λειτουργίας με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία μας αγκάλιασε και κατανόησε την ανάγκη των καταναλωτών, μέσα σε μερικούς μήνες γκρεμίζεται γιατί κάποιοι δεν θέλουν τις Αγορές Βιοκαλλιεργητών! Ήδη μας έκλεισαν την Αγορά του Κορυδαλλού, κλείνουν την Αγορά της Κηφισιάς και του Ψυχικού και έπεται συνέχεια όπως μας πληροφόρησαν τα αρμόδια κλιμάκια. Κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, εκδιώκουν τους Βιοκαλλιεργητές από τις Αγορές τους, επιβάλλοντας πρόστιμα 5.000€/ έκαστο βιοπαραγωγό διότι αυτό ορίζει ο Ν.4264/14 για τις Λαϊκές Αγορές του Υπουργείου Ανάπτυξης (Υπ.Αν.), με την αιτιολογία ότι έχουν καταγγελίες «απόρρητες» και εντολές ελέγχου από ανώτερα κλιμάκια.

Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι εμείς είμαστε ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και όχι Λαϊκές Αγορές του Υπουργείου Ανάπτυξης! Κάποιοι –παρά τα 22 χρόνια λειτουργίας των Αγορών Βιοκαλλιεργητών Αττικής- επιμένουν να μην θέλουν να αποδεχτούν την πραγματικότητα, την ίδια στιγμή που και τα δύο Υπουργεία αποδέχτηκαν τη διαφορά αυτή.

22 χρόνια λειτουργίας των Αγορών Βιοκαλλιεργητών δίχως Νομοθετικό πλαίσιο και τώρα θυμήθηκαν να μας τις κλείσουν; Τώρα που ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ;

Ζητάμε άμεσα, έχοντας την πλήρη στήριξη των χιλιάδων καταναλωτών που μας εμπιστεύονται καθημερινά εδώ και 22 χρόνια:

1. Την παρέμβαση κατά την πάσα αρμόδια αρχή ώστε να σταματήσει αυτό το «θέατρο του παραλόγου» που βιώνουμε όλοι μας –παραγωγοί και καταναλωτές- τους τελευταίους μήνες!

Οι Αγορές Βιοκαλλιεργητών αποτελούν ένα σύγχρονο και υποδειγματικό πλαίσιο λειτουργίας το οποίο σέβεται απόλυτα τους καταναλωτές, το περιβάλλον και την κοινωνία αυτής της χώρας δίχως να επιβαρύνει απολύτως ΚΑΝΕΝΑΝ!

Ζητάμε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου:

2. Την ΑΜΕΣΗ ολοκλήρωση της διαδικασίας έτσι ώστε να μπορούμε να εκδώσουμε τις άδειες μας και να είμαστε Νόμιμοι και Νομότυποι!

Ζητάμε από όλους τους Βιοκαλλιεργητές ανά την Επικράτεια

3. Την πλήρη στήριξη του Δελτίου Τύπου καθώς και την προσυπογραφή και δημοσίευση του παρόντος.

22 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΩΡΑ!

Poster_A3_biokallierg

No comments.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *