ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Σήμερα που ο αγροτικός κόσμος κινδυνεύει να αφανιστεί, σήμερα που η καταστροφή της φύσης συνεχίζεται με ολέθρια αποτελέσματα, σήμερα που ολοκληρώθηκε η νομοθέτηση των Aγορών Παραγωγών (Farmers’ Markets) βιολογικών προϊόντων, μετά από αγώνες πολλών ετών και βρίσκεται στην τελική ευθεία προς υπογραφή από την Πολιτεία, δεν τίθεται κανένας λόγος να κλείσει μια αγορά.

Η Αγορά Βιοκαλλιεργητών Κορυδαλλού λειτουργεί εδώ και 18 χρόνια με τρεις ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών συμβουλίων και συμμετέχουν 25 παραγωγοί που διαθέτουν τα ιδιοπαραγώμενα προϊόντα τους σε 500 περίπου οικογένειες. Επιπλέον η Αγορά Βιοκαλλιεργητών προσφέρει εδώ και χρόνια προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας δωρεάν σε 40 οικογένειες οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση.

Εμείς οι βιοκαλλιεργητές, είμαστε η ψυχή της πιο θετικής πράξης που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια στον τόπο. 25.000 παραγωγοί άλλαξαν τρόπο καλλιέργειας σταματώντας τη χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, 100.000 περίπου πολίτες άλλαξαν τρόπο διατροφής και 1.000.000 στρέμματα απαλλάχτηκαν από τα χημικά.

1. Οι αγορές μας αριθμούν 50 περίπου σε όλη τη χώρα – 24 Αγορές στην Περιφέρεια Αττικής-  και δραστηριοποιούνται 500 περίπου βιο-παραγωγοί.

2. Οι αγορές βιοκαλλιεργητών λειτουργούν με αυστηρό κανονισμό λειτουργίας και πρότυπο ΕΛΟΤ 1428 “Αγορές Βιοκαλλιεργητών”.

3. Είναι αυτοδιαχειριζόμενες σύμφωνα με τις Αρχές των Αγορών Παραγωγών (Farmers Markets N.4235/2014).

4. Τέλος, οι αγορές αυτές έγιναν με ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ και λειτουργούν 22 και πλέον χρόνια.

Αυτόν τον ΑΓΩΝΑ που έκανε τις αγορές μας πλέον ΘΕΣΜΟ στην ελληνική κοινωνία, είμαστε υποχρεωμένοι να τον υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια ακόμα και με την ίδια τη ζωή μας …γιατί είναι η ΖΩΗ μας.

Οι βιοκαλλιεργητές απέναντι στην άδικη επίθεση που δέχονται θα απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Μαζί μας είναι το ΔΙΚΑΙΟ και όλη η υγιής κοινωνία.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η υγεία των πολιτών ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

ΑΓΟΡΕΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΩΡΑ

Υποστηρίξτε τον αγώνα μας! Υποστηρίξτε τη γη, το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία!

Οι αγορές βιοκαλλιεργητών είναι κοινό μας έργο και ζητάμε την υποστήριξή σας για να σταματήσει η απαράδεχτη συμπεριφορά των κρατικών μηχανισμών απέναντι στους βιοκαλλιεργητές και τους καταναλωτές.

Ζητάμε να συνεχίσει η λειτουργία της αγοράς βιοκαλλιεργητών στον Κορυδαλλό όπως λειτουργεί 18 χρόνια τώρα.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!

No comments.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *