Γιάννης Τζιτζίκος: Βιολογικά φρούτα και λαχανικά από το Άνω Διμηνιό.

Γιάννης Τζιτζίκος: Βιολογικά φρούτα και λαχανικά από το Άνω Διμηνιό.

Γιάννης Τζιτζίκος: Βιολογικά φρούτα και λαχανικά από το Άνω Διμηνιό.

Σταφύλι καμπαναράκι ή κουδουνάκι λένε το σφιχτό και πολύ γευστικό σταφύλι που καλλιεργεί ο βιολογικός παραγωγός Γιάννης Τζιτζίκος στην Κοκκινιά, στο Ανω Διμηνιό Κορινθίας. Κάνουν ένα σύντομο πέρασμα από τον πάγκο του στις αρχές του Σεπτέμβρη, καθότι λιγοστά και διαλεχτά.

Ο κ. Τζιτζίκος γεννήθηκε σε αγροτική οικογένεια. Καλλιεργεί στην Κορινθία περί τα 60 στρέμματα, εκ των οποίων τα 35 είναι ιδιόκτητα. Οι καλλιέργειες μετατράπηκαν σε πιστοποιημένες βιολογικές το 2005. Φημισμένος βερικοκότοπος το Ανω Διμηνιό, αλλά ευνοϊκός και για τις υπόλοιπες καλλιέργειες του παραγωγού. Ροδακινιές και νεκταρινιές, λεμονιές και λίγες πορτοκαλιές και μανταρινιές.

Τα μποστάνια του είναι υπαίθρια και δίνουν καρπούς ολοχρονίς. Τούτο το μήνα θα βρούμε στον πάγκο του φασολάκι τσαουλί, μπαρμπούνια και χάντρες, αλλά και εξαιρετικά νόστιμες ντομάτες, αγγούρια και κολοκυθάκια. Δοκίμασα τις πατάτες του, πολύ νόστιμες βραστές, εξίσου επιτυχημένες και στο φούρνο. Εφέτος για πρώτη φορά φύτεψε πεπόνι αργίτικο και καρπούζι baby, και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε και με το παραπάνω.

Τον βρίσκουμε στις βιολογικές αγορές: Δευτέρα Κηφισιά, Τρίτη Κορυδαλλό, Τετάρτη Ηλιούπολη, Σάββατο Ίλιον. T/ 6944887024

Τον βρίσκουμε στις βιολογικές αγορές: Δευτέρα Κηφισιά, Τρίτη Κορυδαλλό, Τετάρτη Ηλιούπολη, Σάββατο Ίλιον.
T/ 6944887024

Τα χωράφια του απολαμβάνουν ήπιους χειμώνες και καλοκαίρια με καλές θερμοκρασίες. Εξίσου ευνοϊκό με το κλίμα είναι το γεγονός πως τα κτήματα που καλλιεργεί είναι σχεδόν ενιαία, στο 1 χλμ. από τη θάλασσα, σε σημείο που δεν γειτονεύει με συμβατικά χωράφια, και με καθαρό νερό από ιδιόκτητη γεώτρηση. Πώς, λοιπόν, να μην ξεχωρίζουν τα φρούτα και τα ζαρζαβατικά του;

πηγή: Γαστρονόμος, 14 Σεπτεμβρίου 2015

No comments.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *