Βασίλης και Χριστιάνα Φράγκου: Καυκαλήθρες και μυρώνια

Βασίλης και Χριστιάνα Φράγκου: Καυκαλήθρες και μυρώνια

Βασίλης και Χριστιάνα Φράγκου: Καυκαλήθρες και μυρώνια

Επισκεφτήκαμε τη βιολογική λαϊκή της Κηφισιάς. Ο ένας πάγκος ωραιότερος από τον άλλο, αλλά, βρε παιδί μου, πολλή ντομάτα χειμωνιάτικα. Μαύρες, πράσινες, μικρές, μεγάλες, υπέροχες στην όψη και τη γεύση.

Για λόγους αρχής και μόνο, κρατήθηκα και δεν αγόρασα, καθώς έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα αγοράζω μόνο εποχιακά. Μαζί με τις ντομάτες, αγγουράκια, μπανάνες και φράουλες (επίσης πεντανόστιμες) Ηλείας.

Ανάμεσα σ’ αυτούς τους πάγκους και ένας καταπράσινος. Αυτός του Βασίλη και της Χριστιάνας Φράγκου. Γεωπόνος ο Βασίλης με 60 πατρογονικά στρέμματα στη Ραφήνα, εκ των οποίων καλλιεργεί όσα του επιτρέπουν τα οικονομικά του κάθε φορά. Και ένα θερμοκήπιο, γυάλινο, 5 στρεμμάτων, που είναι η βασική παραγωγική του μονάδα.

Θα βρούμε τον πάγκο της Χριστιάνας στη βιολογική λαϊκή της Κηφισιάς κάθε Δευτέρα , του Π. Ψυχικού κάθε Τρίτη, της Ηλιουπόλεως κάθε Τετάρτη, του Γέρακα κάθε Πέμπτη και της Βούλας κάθε Σάββατο 09.00-14.30. T/ 6977.655.863

Θα βρούμε τον πάγκο της Χριστιάνας στη βιολογική λαϊκή της Κηφισιάς κάθε Δευτέρα , του Π. Ψυχικού κάθε Τρίτη, της Ηλιουπόλεως κάθε Τετάρτη, του Γέρακα κάθε Πέμπτη και της Βούλας κάθε Σάββατο.T/ 6977.655.863

Παράγουν όλα τα κηπευτικά και άπειρα χόρτα. Καυκαλήθρες, σέσκουλα, ζοχούς, ραδίκια, σταμναγκάθι και κάποια άγρια που φυτρώνουν στο κτήμα. Από κοντά, ένα σωρό μυρωδικά: μυρώνια, άνηθος, μαϊντανός, θυμάρι, θρούμπι, ρίγανη μέχρι και φρέσκια μέντα βρήκα σε άριστη κατάσταση.

πηγή: Γαστρονόμος, 16 Μαρτίου 2015

No comments.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *