ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής
Εθνάρχου Μακαρίου 13, Περιστέρι 12131,    
Τηλ Γραμματείας: 210-3615490, 6951001637,  
Τηλ. Προέδρου: 6951082782
Ιστότοπος: 
www.bioagores.org  
Email: sybaa2002@gmail.com  

Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών
Βόρειας Ελλάδας
Τηλ. Γραμματείας: 2313073004,
Τηλ. Προέδρου: 6932352002,
e-mail: eabbe2002@gmail.com
Ιστότοπος : www.biologikesagores.gr  

Ένωση Βιοκαλλιεργητών Νομού Σερρών
Τηλ. Επικοινωνίας: 6973470719
Email: ioannisgpap@gmail.com


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση Βιοκαλλιεργητών
με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
 
Τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων βιοκαλλιεργητών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, την Υφυπουργό κα. Φωτεινή Αραμπατζή και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα.
Στη συνάντηση εκ μέρους των βιοκαλλιεργητών παραβρέθηκαν οι κ. κ. Ευτύχιος Καραδήμος (Πρόεδρος Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής – ΣΥΒΑΑ), η κα. Χρυσούλα Σκορδίτη (Πρόεδρος Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας – ΕΑΒΒΕ), ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος (Πρόεδρος Ένωση Βιοκαλλιεργητών Νομού Σερρών), η κα. Δήμητρα Τσακίρη (Αντιπρόεδρος ΣΥΒΑΑ) και ο κ. Βασίλειος Τάσιος (Γραμματέας ΕΑΒΒΕ).
Οι εκπρόσωποι των βιοκαλλιεργητών ευχήθηκαν καλή δύναμη στη νέα ηγεσία του Υπουργείου και εξέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους πάνω στα θέματα του Μέτρου Ενίσχυσης της Βιολογικής Γεωργίας (Μέτρο 11), την Κοινή Γεωργική Πολιτική, την εξασφάλιση της ενέργειας για τους αγρότες και τη γραφειοκρατία που μαστίζει τους βιοκαλλιεργητές, ενώ ενημέρωσαν τον Υπουργό και την Υφυπουργό για τις πρόσφατα θεσμοθετημένες αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τους βιοκαλλιεργητές σχετικά με την ενίσχυση των ελέγχων εκ μέρους του ΥπΑΑ&Τ προκειμένου να προστατευτούν οι πραγματικοί αγρότες βιοκαλλιεργητές σε κάθε περίπτωση διάθεσης κονδυλίων στη Βιολογική Γεωργία και γενικά να προστατευτεί ο κλάδος από όσους τον λυμαίνονται, οι οποίοι αποτελούν κίνδυνο τόσο για τους ίδιους τους βιοκαλλιεργητές όσο και για τους καταναλωτές. Τέλος, οι βιοκαλλιεργητές ζήτησαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επιδιώξει μία στενότερη συνεργασία με τους άμεσα εμπλεκόμενους σε κάθε σχεδιασμό που τους αφορά.
Ο Υπουργός από την πλευρά του ανέπτυξε την στρατηγική του Υπουργείου στο πλαίσιο του ΠΑΑ για την ενίσχυση της αποδοτικότητας και της μείωσης του κόστους στην αγροτική παραγωγή, προκειμένου να καταστούν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα περισσότερο ανταγωνιστικά, την εξασφάλιση φτηνού χρήματος προς τους αγρότες για την ανάπτυξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, το «μάζεμα» της γραφειοκρατίας με τη συγχώνευση και -κατ’ επέκταση- συντόμευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενώ δήλωσε στους εκπροσώπους των βιοκαλλιεργητών ότι για οτιδήποτε χρειαστούν, «το Υπουργείο θα είναι εδώ».
Θεωρούμε ότι τέθηκαν οι βάσεις για τη συνέχιση της καλής και ουσιαστικής συνεργασίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ευχόμαστε στη νέα ηγεσία καλή επιτυχία στο έργο της. Λήψη

No comments.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *