Αφιέρωμα στη νέα αγορά βιοκαλλιεργητών Κηφισιάς

Αφιέρωμα στη νέα αγορά βιοκαλλιεργητών Κηφισιάς

Αφιέρωμα στη νέα αγορά βιοκαλλιεργητών Κηφισιάς

Την γνωρίσαμε το 2002. Στην οδό Χαρ. Τρικούπη στα Αλώνια, όπου 20 περίπου βιοκαλλιεργητές έστηναν τον πάγκο τους κάθε Δευτέρα απόγευμα και πουλούσαν τα βιολογικά προϊόντα που οι ίδιοι παρήγαν απευθείας στους καταναλωτές.

Η εμπιστοσύνη χτίστηκε χρόνο με το χρόνο και πλέον αποτελεί τον απαραίτητο εβδομαδιαίο σταθμό όσων επιλέγουν αγνότερες, εποχικές τροφές.

Κάθε Δευτέρα 14.00-17.30 Αγορά Βιοκαλλιεργητών Κηφισιάς στην Κοκκιναρά.

Κάθε Δευτέρα 14.00-17.30 Αγορά Βιοκαλλιεργητών Κηφισιάς στην Κοκκιναρά.

Τους τελευταίους 6 μήνες η Αγορά Βιοκαλλιεργητών της Κηφισιάς ανέστειλε τη λειτουργία της προς μεγάλη απογοήτευση τόσο των ίδιων των βιοκαλλιεργητών όσο -πολύ περισσότερο- των ίδιων των βιοκαταναλωτών της Κηφισιάς, οι οποίοι ανέπτυξαν την Κίνηση Δημοτών Κηφισιάς: Στηρίζουμε τη βιολογική Αγορά στα Αλώνια.
Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η Αγορά Βιοκαλλιεργητών της Κηφισιάς άρχισε να λειτουργεί ξανά σε νέο σημείο. Στην Πολιτεία, στην οδό Κοκκιναρά. Στο κομμάτι της μεταξύ των οδών Κων/νου Καραμανλή και Παναγιάς Ελευθερώτριας 100 βιοκαλλιεργητές από όλη την Ελλάδα στήνουν τους πάγκους τους και δημιουργούν τη μεγαλύτερη Αγορά Παραγωγών σε όλη την Ευρώπη!
100 βιοκαλλιεργητές από όλη την Ελλάδα στήνουν τους πάγκους τους στην Κοκκιναρά στην Κηφισιά και δημιουργούν τη μεγαλύτερη Αγορά Παραγωγών σε όλη την Ευρώπη!

100 βιοκαλλιεργητές από όλη την Ελλάδα στήνουν τους πάγκους τους στην Κοκκιναρά στην Κηφισιά και δημιουργούν τη μεγαλύτερη Αγορά Παραγωγών σε όλη την Ευρώπη!

Με μια τεράστια γκάμα βιολογικών προϊόντων – απευθείας από τους ίδιους τους παραγωγούς/βιοκαλλιεργητές, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να γευτεί βιολογικά προϊόντα ( από λαχανικά και φρούτα μέχρι μέλι, χυμούς και αρτοσκευάσματα) μεγάλης διατροφικής αξίας , πιστοποιημένα, χωρίς χημικά και φυτοφάρμακα.

28-agora-biokalliergiton-3

” Εξαιρετικά προϊόντα! Εμείς τα ξέρουμε από το 2002 και η ποιότητα είναι αυτή που μας κέρδισε! Δεν θα είχαμε λόγο να ερχόμαστε κάθε βδομάδα ανελλιπώς και ακόμη και τις εβδομάδες που ήτανε κλειστή η Αγορά Βιοκαλλιεργητών στην Κηφισιά, τρέχαμε στο Γέρακα ,στο Ν. Ηράκλειο, στο Ψυχικό, στο Χαλάνδρι για να καλυφθούμε, γιατί δυστυχώς καμιά άλλη Αγορά Βιοκαλλιεργητών στην Αττική δεν έχει αυτή την ποικιλία και το πλήθος που έχει η Αγορά Βιοκαλλιεργητών της Κηφισιάς.

28-agora-biokalliergiton-4%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%ac2%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%ac14

Και έτσι χαιρόμαστε πάρα πολύ που μετά από έξι μήνες επιστρέψαμε στην ομαλότητα, σε κάτι το αυτονόητο και έχουμε ξανά στην Κηφισιά την Αγορά των Βιοκαλλιεργητών κάθε Δευτέρα απόγευμα”, μας λέει ο Στέφανος Μίττμαν δημότης Κηφισιάς από το 1989 και φανατικός οπαδός των αγορών βιοκαλλιεργητών.

%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%ac8%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%ac4%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%ac9%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%ac15

Ιδιαίτερη προτίμηση στις βιολογικές αγορές δείχνουν οι καταναλωτές με μικρά παιδιά, που αρνούνται να χρησιμοποιήσουν, για παράδειγμα, μήλα με τουλάχιστον… δώδεκα περίπου χημικές επεμβάσεις μέχρι να φτάσουν στο ράφι, αλλά και οι υπέρμαχοι της υγιεινής διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής.

%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%ac11%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%ac7

Επισκεφτείτε την Αγορά Βιοκαλλιεργητών Κηφισιάς κάθε Δευτέρα απόγευμα από τις 14.00 – 17.30 στην οδό Κοκκιναρά στην Πολιτεία.

Στην Αγορά Βιοκαλλιεργητών Κηφισιάς πωλούνται προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα και στους πάγκους τους μπορείς να συναντήσεις, εκτός από… τους ίδιους τους παραγωγούς, λαχανικά και φρούτα εποχής, όσπρια, αλεύρι, ψωμί, λάδι, κρασί, πετιμέζι και χυμούς φρούτων, αυγά, μέλι και ξηρούς καρπούς.

%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b127%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b128

Από το χωράφι, απευθείας στο τραπέζι σας! Καλύτερη διατροφή, καλύτερη υγεία!

%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bfbio
%cf%8c%cf%83%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1_bio

Το βιολογικό διαμάντι των Farmers Markets της Ευρώπης βρίσκεται στην Κηφισιά. Κάθε Δευτέρα απόγευμα 14.00 -17.30 στην οδό Κοκκιναρά στη συμβολή με την οδό Κων/νου Καραμανλή.

πηγή: Organic Life, 28 Σεπτεμβρίου 2016
πηγή Βίντεο:Tv Kifissia, Γ.Ζυγούμης

No comments.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *