Αφιέρωμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τις Αγορές μας!

Αφιέρωμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τις Αγορές μας!

Η Εφημερίδα των Συντακτών μας τίμησε με ένα λεπτομερές αφιέρωμα στην έντυπη αλλά και στην ηλεκτρονική μορφή της, το οποίο περιλαμβάνει συνεντέυξεις από βιοκαλλιεργητές που συμμετέχουν στην αγορά του Παλαιού Φαλήρου.

Μεταξύ άλλων, το άρθρο αναφέρει:

Η καθημερινότητα του βιοκαλλιεργητή που κατεβαίνει στις λαϊκές αγορές είναι ακόμη πιο σκληρή από το να ήταν μοναχά αγρότης που διαθέτει την παραγωγή του σε εταιρείες διακίνησης βιολογικών προϊόντων ή διά μέσου καταστημάτων.

Με το χάραμα ξεκινούν και πάνε στα χωράφια να συγκομίσουν ό,τι είναι έτοιμο και μπορεί να πάει στην αγορά. Φορτώνουν τα καφάσια με τα προϊόντα τους στο αγροτικό και ξεκινούν.

Φτάνουν στην Αθήνα, στο μέρος όπου κάθε φορά, ανάλογα με την ημέρα, διεξάγεται η λαϊκή αγορά και στήνουν τον πάγκο τους.

Στέκονται εκεί για περίπου τέσσερις ώρες και κατόπιν, ξεστήνουν, ξαναφορτώνουν το αγροτικό και παίρνουν τον δρόμο του γυρισμού.

Κι αυτό είναι ένα μόνο κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Στη βιολογική λαϊκή αγορά του Φαλήρου που πήγαμε, μιλήσαμε με αγρότες που έρχονται από πολλά και διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Βρήκαμε κηπευτικά από την Κρήτη, όσπρια από τον Φενεό και τα Γρεβενά, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και αυγά φρέσκα, ελευθέρας βοσκής, από τη Λακωνία, εσπεριδοειδή από την Τροιζηνία, μέχρι καρύδια και αμύγδαλα από την Πελοπόννησο, το Πήλιο και τη Βόρεια Ελλάδα.

Οσο για τις τιμές τους; Το κόστος των βιολογικών έχει πια ελάχιστες διαφορές με αυτό των προϊόντων στις συμβατικές λαϊκές.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο επιλέξτε τον σύνδεσμο.

 

No comments.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *