Συνάντηση των φορέων βιοκαλλιεργητών με τον Γ.Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Αντώνογλου

Συνάντηση των φορέων βιοκαλλιεργητών με τον Γ.Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Αντώνογλου

Συνάντηση των φορέων βιοκαλλιεργητών με τον Γ.Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Αντώνογλου

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία του ΥΠ.Α.Α.& Τ. με θέμα α) την υπό έκδοση ΚΥΑ για τις αγορές παραγωγών (farmers markets) και β) τις πληρωμές των βιοκαλλιεργητών και τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ.

υπαατ

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.Α.Α.&Τ. κ. Νίκος Αντώνογλου μαζί με τον ειδικό συνεργάτη του κ. Θωμά Σιούτη, η Συνεργάτης του Υπουργού κ. Φουλίδη Άννα, η ειδική συνεργάτιδα κ. Αναστασία Μακρή του Γραφείου του έταιρου Γενικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπου Κασίμη, καθώς και αντιπροσωπεία των βιοκαλλιεργητών ανά την επικράτεια εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Μαΐστρο Καραμπάση, την Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννα Βόλη και τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και τη Γραμματέα του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής, από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Καραμπάση και το Γραμματέα κ. Αγγελάκο Παναγιώτη της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας και από την Πρόεδρο κ. Χρυσούλα Σκορδίτη και τα μέλη του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδος.

Η συνάντηση διήρκεσε τρεισήμισι ώρες, έγινε σε καλό κλίμα, υπήρξε κατανόηση από τους αρμοδίους στα θέματα που ετέθησαν και σαν τελικό συμπέρασμα προέκυψε ότι οι εκπρόσωποι του Υπουργείου ανέλαβαν τη δέσμευση της επίλυσης των προβλημάτων για την έκδοση της ΚΥΑ, σχετικά με τις Αγορές των Παραγωγών μέσω τροπολογίας με χρονικό ορίζοντα 15 ημερών. Επίσης, ανέλαβαν τη δέσμευση για τη προσωρινή ομαλή λειτουργία των βιολογικών αγορών μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ και τέλος δήλωσαν ότι γνωρίζοντας πολύ καλά τα θέματα που έχουν προκύψει με τις πληρωμές των βιοκαλλιεργητών και τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα δώσουν λύση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Εμείς οι εκπρόσωποι των φορέων βιοκαλλιεργητών θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια το Γενικό Γραμματέα και τους συνεργάτες του Υπουργείου για την υπομονή και την κατανόηση που έδειξαν. Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους μέχρι την οριστική λύση στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος που ετέθη.

Αθήνα, 03/10/2016

Για τον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής
Ο Πρόεδρος
Καραμπάσης Μαΐστρος

Για την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας
Η Πρόεδρος
Σκορδίτη Χρυσούλα

Για την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας
Ο Πρόεδρος
Καραμπάσης Δημήτρης

No comments.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *