Τι είναι;

Οι συμμετέχοντες στις Αγορές Βιοκαλλιεργητών έχουν ομόφωνα συμφωνήσει την υλοποίηση του χορηγικού προγράμματος «ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ» από τις Αγορές Βιοκαλλιεργητών στην Αττική. Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην χορηγία βιολογικών προϊόντων σε δημόσιους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ή ιδρύματα για παιδιά καθώς και στις κοινωνικές δομές των Δήμων που φιλοξενούν στους κοινόχρηστους δημοτικούς τους χώρους Αγορές Βιοκαλλιεργητών. Οι βιοκαλλιεργητές προβαίνουν στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος ως ανταπόδοση για τη στήριξη που έχουν από τους Δήμους και την κοινωνία στις Αγορές τους και στο έργο τους.

agapi me to kilo

Το χορηγικό ανταποδοτικό πρόγραμμα “Αγάπη με το Κιλό”

Το πρόγραμμα «ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ» από τις Αγορές Βιοκαλλιεργητών Αττικής μπορεί να εφαρμοστεί σε συνεργασία με τον έκαστο συνεργαζόμενο Δήμο ή/και με το ίδρυμα στην Αγορά Βιοκαλλιεργητών (επιλογής) με τον παρακάτω τρόπο:

  • Κάθε εβδομάδα ένας εντεταλμένος του Δήμου ή/και του ιδρύματος θα μπορεί να προσέρχεται στην Αγορά των Βιοκαλλιεργητών και να παραλαμβάνει δωρεάν από κάθε πάγκο προϊόντα για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ή/και των παιδιών του Δήμου ή/και του ιδρύματος.
  • Κάθε παραγωγός που συμμετέχει στην Αγορά Βιοκαλλιεργητών θα διαθέτει στο Δήμο ή/και στο ίδρυμα κατ’ ελάχιστο:
  • Ένα (1) κιλό νωπών προϊόντων την εβδομάδα ανά πάγκο ανεξαρτήτως τιμής για τα προϊόντα που διατίθενται με αυτό τον τρόπο, δηλαδή ζυγίζονται ή
  • Ένα κιλό ψωμιού ή άλλου είδους αρτοσκευάσματα από τους παραγωγούς αρτοσκευασμάτων ή
  • Τρία (3) τεμάχια ανά εβδομάδα ανεξαρτήτως τιμής, για τα προϊόντα που διατίθενται σε τεμάχια (για παράδειγμα μαϊντανός, άνηθος, μαρούλι και άλλα) ή
  • Μία (1) εξάδα αυγών ανά εβδομάδα από τους ωοπαραγωγούς ανεξαρτήτως τιμής ή
  • Μία (1) συσκευασία προϊόντος ανά μήνα για τα συσκευασμένα προϊόντα (για παράδειγμα μέλι, λάδι, κρασί και άλλα) ανεξαρτήτως τιμής.
biolaiki-0168

Εντεταλμένοι Εθελοντές των Παιδικών Χωριών SOS Βάρης

Σύμφωνα με την εκτίμησή μας, επειδή οι παραγωγοί βιοκαλλιεργητές στην Αγορά φτάνουν τους 50 (π.χ.), θα καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του ιδρύματος σε φρούτα και λαχανικά και σε έναν μεγάλο βαθμό στα υπόλοιπα προϊόντα.

Η επιλογή των προϊόντων, η συλλογή τους και η μεταφορά αποτελούν αποκλειστική ευθύνη του Δήμου ή/και του ιδρύματος. Ακόμη το ίδρυμα φέρει την αποκλειστική ευθύνη, ώστε τα προϊόντα να φτάνουν στα παιδιά του ιδρύματος και να αξιοποιούνται καταλλήλως.

Ο εντεταλμένος του Δήμου ή/και του ιδρύματος υποχρεούται να φέρει ταυτότητα του ιδρύματος με τα στοιχεία του, φωτογραφία καθώς και την ιδιότητά του (για παράδειγμα γονέας, οδηγός, εθελοντής) σε ευδιάκριτο σημείο (για παράδειγμα καρφιτσωμένο στο πέτο ή κρεμασμένο στο λαιμό). Ακόμη το αυτοκίνητο όπου θα γίνεται η συλλογή των προϊόντων υποχρεούται να φέρει ειδικό σήμα του Δήμου ή/και του ιδρύματος, ώστε να του επιτρέπεται η διέλευση στην Αγορά εν ώρα λειτουργίας της ή ακόμα και να διευκολύνεται. Το θεωρούμε σημαντικό να είναι ευδιάκριτο και αντιληπτό από τους παραγωγούς ότι τόσο ο εκπρόσωπος όσο και το αυτοκίνητο ανήκουν στο Δήμο ή/και στο συνεργαζόμενο ίδρυμα. Τα παραπάνω κρίνουμε πως είναι απαραίτητα για την ασφάλεια του χορηγικού προγράμματος.

Οι παραγωγοί θα ζητούν την ταυτότητα εκπροσώπου και οχήματος. Σε περίπτωση που αυτά δεν διατίθενται δεν θα παρέχουν προϊόντα. Αυτό είναι αναγκαίο όχι μόνο για την προστασία των παραγωγών και του προγράμματος, αλλά πρώτιστα για την προστασία των παιδιών.

Προτείνουμε η συλλογή των προϊόντων να γίνεται στην έναρξη της Αγοράς, ώστε να υπάρχει επάρκεια προϊόντων στους πάγκους και καλύτερη δυνατότητα επιλογής.

Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται ήδη στην Αγορά Βιοκαλλιεργητών Βούλας σε συνεργασία με το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, στην Αγορά Βιοκαλλιεργητών Ηλιούπολης, Χολαργού, Πετρούπολης και Παλαιού Ψυχικού σε συνεργασία με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και με βρεφονηπιακούς σταθμούς στον κάθε Δήμο αντίστοιχα, στην Αγορά Βιοκαλλιεργητών Παλαιού Ψυχικού και σε συνεργασία με την Εστία Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής Νέου Ψυχικού, στην Αγορά Βιοκαλλιεργητών Καισαριανής και Πειραιά σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κέντρο Υγείας του Παιδιού, στην Αγορά του Ιλίου και του Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο για την στήριξη των συσσιτίων του Δήμου και στην αγορά βιοκαλλιεργητών Γέρακα σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φροντίδα- Στήριξη Οικογένειας και με το Κοινωνικό Μαγειρείο του δήμου Της Αγίας Παρασκευής.

Οι εθελοντές του Κοινωνικού παντοπωλείου του Π.Φαλήρου επί τω έργω

Οι εθελοντές του Κοινωνικού παντοπωλείου του Π.Φαλήρου επί τω έργω

O Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Κοινωνικών Δομών του Π.Φαλήρου με την Αντιπρόεδρο του ΣΥΒΑΑ

O Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Κοινωνικών Δομών του Π.Φαλήρου με την Αντιπρόεδρο του ΣΥΒΑΑ

"Αγάπη με το Κιλό" και για τις Κοινωνικές δομές του Δήμου Ιλίου

“Αγάπη με το Κιλό” για το Δήμο Ιλίου

Αντίστοιχη εφαρμογή διερευνάται και στους υπόλοιπους Δήμους όπου λειτουργούν οι Αγορές των Βιοκαλλιεργητών.

Την αίτηση ένταξης στο χορηγικό πρόγραμμα «ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ» από τις Αγορές Βιοκαλλιεργητών Αττικής θα την βρείτε εδώ.

Συμπληρώστε την και αποστείλετε με email στα info@bioagores.gr και sybaa2002@gmail.com ή με fax στο 210.3615490.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με την εφαρμογή του χορηγικού προγράμματος είμαστε στη διάθεσή σας.

No comments.